19.04.2024 CUMA

Sorgulamalar
Haber Portalları
Gazeteler

2020 yılına ait  aidatların birinci taksitlerinin 30 Nisan 2020  tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.

Ellerinde ölçü ve tartı aleti bulunduran üyelerimiz 2 Ocak - 28 Şubat 2019 tarihleri arası Belediye Ölçüler ve Ayar memurluğuna müracaat ederek beyannamelerini tanzim ettirmeleri, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muyeneleri için alınan günde de damgalatma işlemini yaptırmaları gerekmektedir.

Esnaf ve sanatkarlar odalarının kurulabilmesi için  oda kurulmak istenen yerde çalışmakta olan sanat,hizmet ve meslek sahipleri ile esnaftan en az altı yüz kişinin isteği ve bakanlık izni ile kurulurlar.

Odaların kurulabilmesi için en önemli etken olan “Esnaf” nedir? Amaçları nelerdir?

Esnaf; Geliri sermayesinden çok emeğe dayanan Tacir sıfatı kazanacak kadar sermayesi olmayan ancak geçimini sağlayacak kadar kazancı olan ve bağımsız olarak çalışan kişiye denir.

Devletten bağımsız bir varlığı olan grup üyelerinden çoğunun özgürce benimsediği bir amacı yada ortak bir çıkarı gerçekleştirmek, esnaf ve sanat sahipleriyle bunların yanlarında çalışanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak amacıyla kurulmuşlardır.

Faaliyette bulunan Lokantacılar,Kebapçılar,Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odamız A.Kadir Taylan başkanlığında Cemal Yansiler, Necip Duman, Nihat Gül, Süleyman Olça ve Naci Alpsoy’unda yönetim kurulunda bulunduğu bir ekip ile 1973 yılında yeterli bulunan meslek sahipleri ve esnafın isteğiyle kuruldu. 1997 yılında alınan kendi hizmet binasında da faaliyetini sürmektedir.

Manisa Lokantacılar,Kebapçılar,Tatlıcılar ve Yoğurtçular odası bünyesinde faaliyet gösteren 2188 üyeden 765 tanesi faal durumdadır.

Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odasının Başkanı olarak şuan görevde bulunan Mehmet Akgül, Yönetim ve Denetim Kurul üyeleri odamıza kayıtlı bulunan üyelerimiz ile birlik ve beraberlik içinde ayrım gözetmeksizin hepsini ailemizin bir ferdiymiş düşüncesiyle her oluşumda, daha iyi şeyler yapmak için , sunulan şartları üyelerimizin kabullenmeleri  yerine, şartların oluşumuna katılmalarını hedeflemektedir. Hoşgörü ve güler yüz temel ilkemizdir.

Odamızın bünyesinde; Bir Genel sekreter ve bir yardımcı eleman olmak üzere iki personel çalışmaktadır

~/PersonelImages/mehmet akgül.JPG
Mehmet AKGÜL